mięso sezonowane w Krakowie restauracja włoska Kraków

Włosi zdają sobie sprawę z tego, jak jeść. Być może właśnie dlatego, że wykorzystane przez nich składniki są ożywcze, aromatyczne i porządne dla każdego. Stereotypowa kuchnia włoska śpieszy śródziemnomorskim wzorem jedzenia – koncentruje się na prostych, naturalnych, składnikach, co czyni ją jedną z najzdrowszych kuchni na globie. Badania wskazują, że korzyści płynące ze wzoru diety śródziemnomorskiej są w stanie obejmować poprawę utraty wagi, poprawniejszą inspekcję poziomu cukru we krwi oraz zmniejszenie ryzyka depresji. Włoskie pożywienie jest także rozkoszne i świadczy wypełnianie spiżarni potrawami, jakie nie tylko smakują niesamowicie, ale także są całe napakowane atrybutami pobudzającymi zdrowie.

włoska restauracja w centrum Krakowa

Spójrz na parę poniższych elementów, które stanowią kwintesencję kuchni włoskiej, napełnij kieliszek wina oraz gotuj!

Oliwa z oliwek
Jest to niemalże wymagane wykończenie każdej włoskiej potrawy. Każde 2 łyżeczki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, jakie spożywa się podczas przeprowadzania diety w stylu śródziemnomorskim, niebezpieczeństwo wystąpienia choroby sercowo-naczyniowej pomniejsza się o 10 procent. Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia jest bogata w mononienasycone kwasy tłuszczowe, jak również witaminę E i inne zdrowe związki, które zmniejszają stan zapalny.

Italian Cuisine Krakow

   

Pomidory z puszki
Orzeźwiające pomidory są świetne, lecz te z puszki mogą uczynić, że posiłek będzie przygotowany migiem – co jest bardzo ważne. Pomidory pomagają chronić nas przed poniektórymi nowotworami, schorzeniami serca i osteoporozą i są w stanie działać jako silne przeciwzapalne związki.

Czosnek
Czosnek ma na własnym koncie długą przeszłość zużycia z racji posiadanych atrybutów leczniczych. Po pierwsze, obejmuje związek o nazwie allicyna, jaki przyczynia się do odprężenia naczyń krwionośnych (to właśnie dzięki czemu krew ma prawo przepływać bez ograniczeń), sprawia powstawanie naczyń krwionośnych i hamuje kurczeniu się płytek krwi. Związki czosnku niosą ze sobą jeszcze więcej korzyści: są w stanie wstrzymać wzrost komórek nowotworowych w celu asekuracji przed rakiem i ograniczyć poziom glukozy we krwi w celu słabnięcia ryzyka cukrzycy.